top of page

'Hoe feestelijk zal het zijn als ik met
vlag en wimpel slaag?'

Klaas & Els - 22 juli 2017

Michelle is een echt pubermeisje. We hebben ons al wat langer zorgen gemaakt over haar progressie. Helaas, onze bezorgdheid werd realiteit, ze heeft niet genoeg resultaten behaald om direct naar de Universiteit te kunnen gaan. Als we onze regels strikt toepassen, dan stopt onze ondersteuning nu. Dat klinkt misschien hard, maar is zeer gebruikelijk in de Keniaanse cultuur en moeten we dit wel overwegen. Wij zijn dit werk niet begonnen om de lokale cultuur te veranderen, maar om kinderen te ondersteunen zich te handhaven in die bestaande cultuur en hen daarin een beter leven te geven.

Niettemin gaat Peter samen met de directrice van Kayoi Primary School kijken of we haar nog 4 jaar kunnen ondersteunen met een tussenoplossing. Een studie die zit tussen de Secondary School en de Universiteit in, en wat een goed toekomstperspectief voor Michelle zou kunnen zijn. Alleen zal ze het zelf ook moeten willen en vooral ... waarmaken! We wachten in spanning af wat de mogelijkheden zijn. Het is toch een beetje een 'dochter' van ons geworden met alle zorgen die eraan verbonden zijn.

 

Michelle - 1 september 2015

Ik ben Michelle Jerono Kibet. Ik studeer aan de Santa Maria Meisjes Hogeschool. Op dit moment zit ik in het derde jaar. Ik werk erg hard, omdat ik volgend jaar in de examenklas zit en ik zou graag willen met vlag en wimpel willen slagen, waardoor ik naar een goede universiteit kan gaan, om mijn doel te bereiken: arts worden.

De reden waarom ik deze brief schreef is ten eerste; ik wil dat jullie mijn hartelijke groeten doen. Ik heb jullie zo gemist en ik zou altijd samen willen zijn.  Ik hoop dat het goed gaat met jullie.

Op de tweede plaats dank ik jullie hartelijk voor jullie hulp, specifiek voor het schoolgeld. Ik weet dat het niet mijn wil is dat ik zulke dankbare en liefdevolle mensen zou krijgen, maar ik weet heel goed dat het Gods plan moet zijn.  Ik bid daarom voor meer zegeningen.

 

Ten derde zou ik willen zeggen: dank je wel, want sinds jullie deze organisatie hebben heeft het onze ouders zo veel geholpen. Vooral omdat ze een probleem hadden om ons schoolgeld te betalen, maar als gevolg van jullie hulp voelen we ons zo gelukkig en dankbaar.

Tot slot beloof ik dat ik hard zal werken en ik zal niet opgeven om mijn examens te halen. Ik wil graag een beter mens zijn in de toekomst, zodat ik de levensstandaard van mijn ouders kan veranderen en andere mensen kan helpen om te leven als betere mensen. Hoe feestelijk zal het zijn als ik met vlag en wimpel slaag en zo te zorgen dat jullie trots op mij zijn? Wat kan ik nog zeggen behalve jullie Gods zegen te wensen.

Dag. Ik mis jullie en hou van jullie,

Michelle.

bottom of page