top of page

'Jullie hebben me echt laten realiseren
wat mijn potentieel is.'

Klaas & Els - 22 juli 2017

Kemboi is onze Kanjer van het eerste uur, dat is toch altijd een beetje speciaal.

Hij is aan zijn laatste studiejaar begonnen in Nairobi. Hij studeert voor Bachelor of Commerce, met als specialiteit Accounting. Hij hoopt in mei 2018 af te studeren.
 

Hij is van plan om een bedrijf in het nabij gelegen Eldoret te starten. Hij wil schooluniformen vervaardigen voor Primary en Secondary scholen. In Kenia zijn er maar een paar bedrijven die dit soort zaken doen, en ze zijn niet in hun eigen regio gevestigd. Zo is er potentieel om in hun eigen regio te starten. Hij begint ook goed na te denken welk project hij voor de Gemeenschap of de Kayoi school zou willen doen na zijn studie als 'terugbetaling' van zijn studieschuld. Hij heeft een studievriend die al eens een kindertehuis heeft opgezet, dat lijkt hem ook wel wat om in Eldoret te gaan doen. Daarmee kan hij kinderen helpen aan onderdak, kleding, voedsel en misschien aan werk als ze later volwassen zijn. We zijn erg benieuwd hoe hij dat gaat aanpakken.

 

Kemboi - 1 september 2015
Mijn naam is Japhet Kipkemoi Korir en ik ben 19 jaar oud. Ik hoop dat het met jullie allen goed gaat. Ik heb mijn vierde jaar afgerond van de Tambach Boys High School met een gemiddelde van B, dat gaf mij de kans om door te gaan naar de universiteit volgens het Keniaanse onderwijssysteem.

Mijn uitdaging is onze achtergrond, omdat we zo arm zijn en daardoor nederig. In de eerste plaats ben ik jullie zo erkentelijk en dankbaar voor de steun die jullie altijd aan mij gegeven hebben.

Jullie hebben me echt laten realiseren wat mijn potentieel is en daarom hebben jullie alle kosten voor Tambach gedurende de vier jaar betaald.

Ik ben gedeeltelijk wees nadat mijn vader in 2009 overleed. Ik moest toen bijna mijn lagere school eindexamen doen (K.C.P.E.). Ik was er niet zeker van of ik naar Tambach Highschool kon gaan waar ik graag naar toe wou, want ik had

 

geen geld. Mijn moeder is ziek en arm en was niet in staat om het geld bij elkaar te krijgen. Daarom dank ik jullie omdat jullie echt om mij geven en mijn schoolgeld hebben betaald.

Ik heb twee broers en een zus. Mijn oudste broer voltooide de middelbare school. Helaas waren er te veel  andere uitdagingen waardoor hij niet in staat was om door te gaan naar een volgende niveau, wat ook te wijten was aan gebrek aan geld. Nu ben ik de enige persoon die op een toekomstige dag mijn familie nog kan helpen.

Mijn familie is erg arm vooral na mijn vaders dood. Nu ik ben toegelaten op de universiteit van Nairobi (School of Business) om de studie te volgen in Bachelor of Commerce is het een uitdaging om jullie schoolgeld te verdienen en ik zal jullie steun altijd erg waarderen.

Met vriendelijke groet,

Kemboi

bottom of page