top of page

'Hard werken leidt tot succes en is daarom de weg om kennis op te doen.'

Klaas & Els - 22 juli 2017

Evans doet het goed op de Universiteit in Laikipia. Hij ziet een toekomst voor zich als leraar aan een Secondary School of, indien mogelijk bij een Universiteit.

Hij heeft nu zijn lange vakantie tot september 2017. In Laikipia deelt hij een hostelkamer met een studievriend om kosten te besparen. De kamerhuur is zo rond de KSH 9500 (= €80) voor een semester (4 maanden), dat is veel geld voor een student en hij maakt zich hierover grote zorgen. Voor zijn ouders is dat moeilijk op te brengen.

 

Evans - 23 Januari 2017 (E-mail)

Bedankt, ik waardeer uw werk. Hier in Laikipia doe ik me uiterste best om de beste resultaten te behalen. Ik doe het goed hier aan de Laikipia University. Ik ben vandaag blij omdat ik deze grote kans heb gehad om met jullie te communiceren. Ik hoop dat het goed gaat in Nederland. Ik studeer voor Bachelor in de Wetenschap (specialiteit Biologie en Chemie)

 

Evans - 1 september 2015

Ik ben Kipsoi Evans Kiplimo en ik ben negentien jaar. Ik studeer op de Kipsoen Boys High School in de vierde klas. (Form 4). Eigenlijk zit ik nu voor mijn Kenya Certificate of Secondary Education; dit jaar dat begint op 15 september en eindigt op 5 november.

Daarom ben ik hard aan het studeren en doe iets meer moeite om mijn studie tot een succes te laten worden om mijn doelen te kunnen bereiken. Ik ben grondig aan het herhalen omdat mijn nationale examen al over twee maanden is. Ik kijk met vastberadenheid en vertrouwen uit naar mijn examen en streef ernaar om een hoge score dan gemiddeld te halen die me naar een goede universiteit kan leiden. Hard werken leidt tot succes en is daarom de weg om kennis op te doen.

Mijn uitdagingen die ik onderga in mijn leven zijn als volgt: de grootste is dat mijn ouders niet in staat zijn om alle ondersteuning en toerusting met betrekking tot mijn opleiding te kunnen vervullen. Zoals de aanschaf van een simpele lamp om tijdens de vakanties met behulp hiervan 's avonds te kunnen

lezen. Soms zijn mijn ouders niet in staat voor de aankoop van zeep, schoensmeer, tandpasta en andere eenvoudige en eigenlijk normale zaken. Dit kan af en toe een uitdaging zijn, soms een hele grote uitdaging en ook moeilijk voor mij, omdat ze zo vreselijk nodig zijn.

Voorop staat dat het onderwijs de sleutel is tot succes en daarom doe ik meer moeite en werk hard aan mijn vaardigheden, zodat ik in staat ben om mijn onderwijs te krijgen en mijn doelen te bereiken en de mogelijkheid heb om straks naar een goede universiteit te gaan voor een passende carrière van mijn keuze.

Ik heb mijn visie om mijn toekomst te bepalen helder en ben dan in staat om deel te nemen aan het helpen van de behoeftige mensen, ouderen en ook andere mensen in binnen en buitenland.

Tot slot wil ik niet vergeten om u allen te bedanken voor uw vermogen in de ondersteuning aan mij om door te gaan met mijn studie. Jullie zijn ook min of meer mijn ouders en wens ook jullie het allerbeste toe.

Met vriendelijke groet,

Evans

bottom of page